Συστατικά
Υποκατάστατα Προϊόντων
Για μία πιο ελαφριά εναλλακτική λύση, χρησιμοποιήσε το Philadelphia Light
το ήξερες?
Όταν ολοκληρώσεις την συνταγή, δεν χρειάζεται να πετάξεις την συσκευασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την επαναχρησιμοποιήσεις
μέθοδος
1
Βάζετε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να σπάσουν καλά. Τα βάζετε σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Έπειτα, το ρίχνετε πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει οπτικά με βρεγμένη άμμο. Τοποθετείτε ένα τσέρκι 20 εκατοστών πάνω σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει μία λαδόκολ λα. Ρίχνετε μέσα το μπισκότο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού το στρώνετε και το πατάτε καλά.
2
Βάζετε τα raspberries σε ένα κατσαρολάκι. Το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πέφτει ο όγκος τους και να αρχίσουν να βγάζουν το χυμό τους. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζουν για 10΄. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου και το νερό. Το προσθέτετε στο μείγμα με τα raspberries. Ανακατεύετε συνεχώς για το επόμενο λεπτό και έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε από σουρωτήρι τη γέμισή, έτσι ώστε να έχετε ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα στην υφή λόγω της κατακράτησης των σπόρων, αλλιώς το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
3
Βάζετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη προσθέτετε το φασόλι τόνκα. Το αφήνουμε να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το mixer χειρός τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα Philadelphia, μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει το μείγμα. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε ξανά με το mixer χειρός ώσπου να αρχίσουν να σχηματίζονται μαλακές κορφές (δεν τη θέλουμε πολύ σφιχτή). Αποσύρετε τη σοκολάτα από το μπεν μαρι και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Έπειτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, την ενσωματώνετε στο τυρί κρέμα Philadelphia. Στο νέο αυτό μείγμα προσθέτετε σε δύο δόσεις τη σαντιγί και ανακατεύετε προσεκτικά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4
Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνετε ένα μέρος από την κρέμα με την πικρή σοκολάτα, περίπου το μισό και το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνοντας 2 με 3 εκατοστά από τα τοιχώματα, κάνετε μία μικρή λακούβα στην υπόλοιπη επιφάνεια της γέμισης. Στη λακούβα αυτή,προσθέτετε προσεκτικά τη γέμιση με τα raspberries. Επαναφέρετε πάλι στο ψυγείο,μέχρι να σφίξει καλά αυτή τη φορά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα πικρής σοκολάτας και επαναφέρουμε πάλι στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ αφήνοντας το γλυκό μας να δέσει.
5
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρετε και γαρνίρουμε με φρέσκα raspberries, τριμμένο φυστίκι και φουντούκια.
Μην ντρέπεσαι, ρώτησέ μας ό,τι θες!